Working Capitalbusiness loans SBA Loans Small Business Loans Equipment Financing Short Term Loads Big Lines of Credit best business loans Merchant Cash Advances Long Term Loans
Get Adobe Flash player

Tehnologie si Dotari

Din momentul infiintarii pana in anul 2003, SC RING TEXTILE PRODUCTION RTP SRL  a produs confectii textile exclusiv in sistem lohn, societatea primind de la clienti material prima si, de cele mai multe ori, materialele consumabile, precum si caracteristicile si dimensiunile produselor solicitate. Incepand din anul 2003, SC RING TEXTILE PRODUCTION RTP SRL  a inceput sa produca si confectii textile in sistem comercial, achizitionand material prima si accesoriile, gestionand toate fazele de lucru –croit, confectionat, brodat/imprimat, spalat, vopsit, calcat, ambalat etc. incheind cu livrarea produselor finite catre client.

In cadrul societatii se realizeaza computerizat analiza produsului si optimizarea croitului. Se obtin astfel, tipare care sa permita, in urma taierii materialului, reducerea la maximum a pierderilor. Pe baza tiparelor scoase la plotter se realizeaza croitul materialelor. Capacitatea zilnica de croit este de cca. 4000buc/zi. Reperele obtinute la croit intra pe liniile de confectionat. Societatea are la data intocmirii analizei, patru linii de productie pe care se realizeaza diferite operatiuni in functie de produsul finit dorit. In urma confectionarii, produsele suporta diferite tratamente ( spalare, vopsire, etc.) conform solicitarilor clientului, iar apoi sunt calcate, ambalate, si livrate beneficiarului.

Foarte mare importanta este acordata, in cadrul societatii, operatiunii de control al calitatii. Societatea este certificata Iso 2001/9008 din data de 01/10/2004. Este cunoscut faptul ca , prin specificul productiei de confectii textile, cateva greseli, aparent minore, nedepistate si corectate la timp, pot duce la un numar mare de rebuturi si chiar la refuzarea unui lot intreg de produse. Datorita acestui aspect, pe fiecare linie de productie exista patru puncte de control intermediar. Acest tip de organizare permite depistarea la timp a eventualelor erori si eliminarea acestora. Exista, de asemenea, si un control de calitate final care se executa inaintea ambalarii produselor.

Operatiunile mentionate anterior se deruleaza pe echipamente si utilaje specifice cum ar fi : masini de cusut normale si speciale ( pentru cusut butoni, cheite, nasturi, betelii, butoniere, masini de surfilat, de capsat butoni, masini pentru fixat copci, masini de cusut care taie ata, masini de tesut, acoperit si tivit buzunare, masini de aplicat capse, masini de brodat), masini de taiat, de lipit adeziv, de gaurit, instalatie de rulare a tesaturilor, desfasurator de tesaturi semiautomat, masini si prese de calcat, aparat de curatat pete, etc. Toate aceste masini, utilaje si echipamente au fost achizitionate incepand cu anul 1999; parte din acestea sunt second hand , insa au fost reconditionate si sunt in stare foarte buna de functionare.

Avand in vedere multitudinea operatiunilor ce se desfasoara in cadrul unei linii tehnologice de confectionat produse textile, determinant pentru capacitatea de productie este factorul uman. Astfel, este foarte importanta calificarea si specializarea muncitorilor pe tipul de operatiune pe care il desfasoara, precum si experienta acumulata in timp.

In cadrul SC RING TEXTILE PRODUCTION RTP SRL Buzau, s-a ajuns la o capacitate maxima de productie de cca. 4.000 buc/zi.

Ca organizare, pentru o mai buna coordonare a activitatilor, precum si pentru controlul ( in sensul diminuarii ) costurilor de productie, conducerea societatii a optat pentru externalizarea mai multor activitati. Astfel, croitul, calcatul si controlul final de calitate au fost incredintate firmei R Ring SRL Buzau, operatiunile desfasurandu-se in cadrul si cu ajutorul mijloacelor societatii RING TEXTILE PRODUCTION RTP SRL. De asemenea, datorita comenzilor in continua crestere, societatea a fost obligata sa incredinteze la terti si parte din activitatea de confectionat.